Upplev vår omgivning


Malö ligger cirka en timma norr om Göteborg. Väl på plats är det nära till flera populära resmål, såsom Skaftölandet, även känt som Viveca Lärns ”Saltön”, Göksäter, ett Ullared i miniformat, fiskesamhället Mollösund, Lysekil, där bl.a. Havets hus finns, samt köpcentret Torp där bl.a IKEA huserar.

flink

Malö camping som hemmahamn för en kajaktur lämpar sig ypperligt bra, då man har valfriheten att välja om man vill paddla antingen över öppet hav, eller inomskärs i lugnare vatten och makligare sjö, oavsett om man är en erfaren paddlare eller en som bara paddlar grunda vatten, helt nära land. Den erfarne eller äventyrslystne tar sig med fördel väster om Malö, där södra Skaftö följs av Islandsberg, samt norra Härmanö. Därefter ligger Skagerrak vidöppet för er. Den mer försynte eller den som vill ha nära hem till roséflaskan i eftermiddagssolen tar sig lämpligtvis norrut, till natursköna och lugna Nordströmmarna, som mynnar ut i Koljöfjorden, via Bassholmen. Kajaker hyr ni med fördel hos oss.

Vid vår grannö, Flatön, finns anrika Handelsman Flink, som från 2019 fått nya krögare, som dessutom driver den välrenommerade golfkrogen vid Göteborgs golfklubb, i Göteborgsförorten Hovås. På menyn finns allt från klassisk fisksoppa till en bastant hamburgare. Gott, är ordet. Från uteserveringen har man en vidunderlig utsikt mot båttrafiken över Malö strömmar. 

Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil har en lunch som inte går av för hackor. A´la carte menyn erbjuder flera val från både hav och land, dessutom bjuds man på en väl tilltagen sillbuffé, som är något utöver det vanliga. Exempelvis står flera olika sorters hemgjorda sillblandningar, matjessilltårta, gubbröra och en väldigt god gravad lax uppdukat på buffébordet. Då restaurangen är omtyckt och konceptet blivit populärt, får man under högsäsong räkna med att kanske få köa en stund, men vi kan lova att det är väl värt att vänta på.

grundsund

I Ellös, knappt 3 km från Malö, finns Hemköp, konditori, pizzeria och spelbutiker som är ombud för både ATG och Svenska Spel.

I Henån, ca 10 km från Malö, finns det, utöver ovan nämnda i Ellös, även Systembolaget, en bokhandel, ICA Supermarket, olika lunchställen, samt några båtfirmor som saluför både motor-, och segelbåtar.

Göksäter, mitt på Orust, är ett 8000 m2  stort lågprisvaruhus som är väldigt frekvent besökt av både Orustbor och långväga kunder. Från början fanns där en liten speceributik, men nu är det som ett Ullared i miniformat.

Invid motorvägsavfarten vid Uddevalla ligger köpcentret Torp. Där finns både unika småbutiker och de mer väletablerade butikskedjorna. För några år sedan färdigställdes även östra Torp, där bl.a. IKEA huserar.